Egyediüléshuzat by Coolautoo logo
Telefon: +36 20 986 8744 | Email: info@coolautoo.hu

Gyakori kérdések

Mennyi idő alatt készül el a huzat?

A megrendeléstől az átvételig viszonylag hosszú idő, 5-7 hét is eltelhet. Ennek oka, hogy bizonyos mennyiséget össze kell várnunk, hogy átadjuk a gyártónak. A gyártás folyamata kb 3-4 hét, mivel a leadott huzatok egy csomagban küldik meg részünkre, azaz nincs rész szállítás. Az átvétel után kb 1-3 nap míg átvesszük, rendezzük és tovább küldésre előkészítjük a csomagot.

Miért kell előleget fizetni?

Mikor kb 5-6 éve elkezdtük a méretpontos huzatok forgalmazását, még nem kértünk előleget, viszont a hosszú gyártási idő miatt nagyon sokan meggondolták magukat és jobb esetben ezt jelezték, de legalább ennyien nem, akik egyszerűen át sem vették a kiküldött csomagot. Az így visszaérkező csomagok oda-vissza szállítási költsége minket terhelt, nem beszélve a rengeteg huzatról, amik egyedi igények alapján készültek el, így azok értékesítése meglehetősen nehéz volt. Ezért az előleg egyfajta biztosíték számunkra, hogy a vevő átvegye a rendelést.

Mi van, ha befizetem az előleget és soha többet nem hallok rólatok? Olyan sok a visszaélés!

Ettől nem kell tartani. Cégünk a Webshop Hungary Kft 2012 óta létezik, bárki leellenőrizhet a megfelelő oldalakon.

Egyedi feliratot és grafikát szeretnék a huzatra. Ez megoldható?

Bár rengeteg ilyen kérést kapunk, de sajnos nem. A huzatra csak a gyártó saját márkanevét tudják ráhímezni. Valószínű ennek gyártástechnológiai oka lehet, hisz így is óriási mennyiséget kell elkészíteniük, ha ehhez még egyedi minta, szöveg, de akár más színű cérna is kellene, az mind növelné a gyártási időt és költséget.

Ha sem egyedi megnevezést, sem egyedi cérnát nem kérhetek rá, akkor mitől egyedi?

Ez egy jó kérdés. Mikor elkezdtük forgalmazni a huzatokat kellett egy hangzatos, de rövid név. A pontos megnevezés a méretpontos üléshuzat lett volna, de nem is hangzott jól és hosszúnak is éreztük. Így lett az egyedi üléshuzat, ami ugyan nem annyira pontos megnevezés, viszont frappáns és rövid. Végül ez lett és valószínű ez már így is marad.

Miért ilyen drágák a huzatok?

Az, hogy mi a drága, eléggé relatív. Sokan foglalkoznak méretpontos üléshuzat gyártásával, mi is találkoztunk már olyannal, aki a hozzá elvitt autóhoz készít huzatot. Egy ülésre hozzávetőlegesen 25-30.000 Ft-ba kerül egy huzat. Az ilyen mesterek nem szabásminta alapján dolgoznak, hanem pontos méretet vesznek az autó üléséről, így garantáltan rá fogják szabni. Az általunk készített huzatoknál a gyártó rendelkezik több ezer szabásmintával, ami alapján készítik el a huzatokat, viszont ebben az esetben egy apró eltérés, egy kicsivel másabb formájú huzat vagy egy facelift is okozhat pontatlanságot. Gyorsan hozzáteszem, ez nem túl gyakori.

Az elkészített huzat biztosan jó lesz autómra?

Sajnos van rá esély, hogy nem. Ahogy korábban is írtuk, néha egy minimális eltérés is okozhat kellemetlenséget, bár nem ez a jellemző. Az elmúlt hetek visszajelzési alapján majdnem az összes reklamáció arra volt visszavezethető, hogy rosszul került leadásra a rendelés. Tipikusan ilyen hiba, ha valaki nem tudja, hogy hányadik generációs az autója. Sok esetben egy-egy faceliftet párhuzamos vezetnek be a piacra, így kevés, ha évjárat szerint azonosítjuk be. Pl. Octavia I (1996-2010), Octavia II (2007-2013). Ebben az esetben volt 3 év átmenet. A másik jellemző hiba, hogy a képek alapján szeretnék eldönteni, milyen az autójuk. Többször hangoztattuk a képek csak illusztrációk, ne az alapján válasszatok. Bár több száz órát töltöttünk azzal, hogy megfelelő képeket töltsünk fel, de minden márka, minden típusát mi sem ismerhetjük, ezért biztosan tévedtünk pár esetben. A gyártótól talán épp ezért nem is kapunk képeket, csak egy listát. Ezért a megnevezés legyen az elsődleges, ami alapján kiválasztjátok a megfelelő autót.

Az én autóm nem szerepel a listában, arra is tudtok gyártani huzatot?

A rövid válasz az, hogy nem. Bizonyos típusok esetében azonban előfordulhat, hogy időközben a gyártó felvette a palettájára, de mi még nem frissítettünk. Ezért, ha nagyon fontos neked, akkor keress meg minket és mi utánajárunk, hogy tudunk-e az adott márkához huzatot gyártani.